Home VestiBiznis & Finansije Aleš Hauc novi predsednik uprave Nove KBM

Aleš Hauc novi predsednik uprave Nove KBM

by bifadmin

Novi predsednik uprave Nove kreditne banke Maribor je Aleš Hauc, koji ima20 godina radnog iskustva stečenog uglavnom u bankarskom sektoru – poslednjih sedam godina, kao generalni direktor, vrlo je uspešno vodio Poštu Slovenije.

Zajednički zadatak bankarske grupacije Nove KBM, kojoj pripada i Credy banka iz Kragujevca, je dalja konsolidacija, ostvarenje pozitivnog rezultata poslovanja i dalje pozicioniranje bankarske grupacije kao jedne od najuglednijih u regionu.

Saglasno strateškom opredeljenju Nove KBM i kao rezultat značajnih napora menadžmenta Credy banka je za manje od godinu dana od pristupanja grupi Nove KBM ostvarila značajne rezultate u svom poslovanju. U odnosu na 2010. godinu u 2011. godini ostvaren je rast bilansne sume od oko 22%, rast plasmana 37% i rast depozita 19%. U odnosu na prethodnu godinu u 2011. godini porasli su neto prihodi od kamata za 90% a ukupni troškovi poslovanja smanjeni su za 40%. Od januara 2011. godine Banka posluje sa dobitkom, a zaključno sa 31.12.2011. godine pokazatelji poslovanja su pozitivni.

Pročitajte i ovo...