Home VestiBiznis & Finansije Bogati Francuzi kupuju kuće u Londonu

Bogati Francuzi kupuju kuće u Londonu

by bifadmin

Otkada je u svojoj kampanji novi francuski predsednik Fransoa Oland rekao da će povećati porez za bogate, dobrostojeći Francuzi iznose novac iz zemlje, najčešće u raj za bogataše – London.

Sve je počelo još 2010. kada su bogati Grci počeli da kupuju luksuzne kuće u Londonu – mislili su da je njihov novac siguran u zemlji koja je van evrozone. Tako su mislili i bogati Španci i Italijani. Ostao je taj običaj da koja god zemlju pogodi evrokriza njeno stanovništvo donosi svoj novac u Britaniju.

Londonski agenti za nekretnine zadovoljno trljaju ruke – sada će i Francuzi kupovati kuće tamo. Od februara, kada je Oland objavio svoju ideju o oporezivanju bogatih, uočen je skok internet pretrage za britanskim kućama iz francuske mreže. Francuzi uglavnom traže kuće vredne do 6,2 miliona evra ali je veliko interesovanje i za mnogo skuplje. Britanska kompanijaDouglas & Gordon otvorila je čak kancelariju u Južnom Kensingtonu gde se oni na francuskom jeziku moguinformisati o cenama kuća. Ovaj kraj je inače stecište bogatih Francuza i poseduje mnogo francuskih prodavnica, biblioteka i pekara. Tamo i zubari govore francuski, a postoje i bioskopi, radio stanice i škole za Francuze.

Pročitajte i ovo...