Home VestiBiznis & Finansije Poziv studentima iz dijaspore za letnju praksu u Srbiji

Poziv studentima iz dijaspore za letnju praksu u Srbiji

by bifadmin

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) u saradnji sa Ministarstvom vera i dijaspore i uz podršku Telenora i Aerodroma „Nikola Tesla“ objavila je drugi konkurs „Upoznajte državu Srbiju“ u okviru kojeg poziva studente iz dijaspore da se prijave za posetu Srbiji, od 2. do 23. jula, tokom koje će imati letnju praksu u lokalnim samoupravama i kompanijama.

Uslovi koje bi kandidati trebalo da ispunjavaju jesu da govore, pišu i čitaju srpski jezik, da se trenutno nalaze na osnovnim, postdiplomskim studijama ili na specijalizaciji u inostranstvu i da su u toku prethodnih studija pokazali zavidne rezultate.

Dokumenta koja su obavezni da prilože su motivaciono pismo, skenirana prva strana pasoša, dokaz o studijama u inostranstvu u toku školske 2011/2012, kao i biografiju sa fotografijom ne starijom od godinu dana sa detaljnim podacima o studijama, osvojenim nagradama, radnom iskustvu i ostalim interesovanjima relevantnim za ovaj projekat. Prijave mogu da šalju do 25. juna, a detaljnije informacije o načinu prijavljivanja mogu da nađu na adresi www.naled-serbia.org/upoznajsrbiju.

U avgustu prošle godine, u našu zemlju došlo je 19 studenata iz Italije, Francuske, SAD, Kanade, Nemačke, Slovačke i drugih država, koji su u praksu obavili u 18 lokalnih samouprava. Cilj ovog projekta je da motivišemo studente iz dijaspore da se vrate u zemlju i znanje i iskustvo stečeno u inostranstvu iskoriste za dobrobit lokalnog ekonomskog razvoja.

Pročitajte i ovo...