Home VestiBiznis & Finansije Savremeni slovenački dizajn u Narodnoj biblioteci u Beogradu od 6. do 9. juna

Savremeni slovenački dizajn u Narodnoj biblioteci u Beogradu od 6. do 9. juna

by bifadmin

Trimov Qbiss One sa ArtMe u okviru izložbe Silent Revolutions (Tihe revolucije), posle premijernog predstavljanja na Londonskom festivalu dizajna predstavljaju se i u Beogradu. U Dizajn parku u okviru Beogradske nedelje dizajna, posetioci će moći da pogledaju izložbu koja predstavlja savremeni slovenački dizajn za poslednjih dvadeset godina u Narodnoj biblioteci u Beogradu, od 6. do 9. juna.

Izložba Silent Revolutions je na prošlogodišnjem Londonskom festivalu dizajna uvrštena u vodič ‘Icon Design Trail’ (Tragom ikoničnog dizajna) i bila proglašena za jedan od najboljih događaja te velike i važne svetske smotre dizajna. Organizator izložbe je Muzej arhitekture i dizajna iz Ljubljane, a cilj da se pokažu dostignuća slovenačkog dizajna prisutna u projektima umetnika, kao i u kreativnim rešenjima kompanija.

U izboru dizajnerskih projekata, pored izuzetnosti pojedinačnog predmeta, bili su važni i uticaj, odnosno pozicija koju predmet zauzima u širem kontekstu savremenog slovenačkog dizajna i prostora. Trimov eksponat, fasadni sistem Qbiss One sa ArtMe, sjedinjuje inovativni pristup, visoku tehnologiju i savremenu estetiku, elemente koji su i među glavnim kriterijumima za izbor izložbenih predmeta.

Modularni fasadni sistem Qbiss One je samopotporna, izolovana i vatrootporna fasada sa naglašenim spojevima i čuvenom „senka fugom“, koja kombinuje čiste, minimalističke elemente i arhitektonske prostore s kompletnim tehničkim rešenjima. Sastoji se od dve galvanizovane i obojene čelične ploče sa izolacionom ispunom od nezapaljive mineralne vune. Qbiss One može da se instalira na čelične ili betonske konstrukcije, pogodan je za biznis centre, banke, hotele, tržne centre, itd. Njegova posebnost upravo je u njegovim posebnim tehničko-estetskim karakteristikama, koje omogućavaju arhitektama i projektantima (dizajnerima) veliku slobodu u stvaranju.

trimo

ArtMe svojom jedinstvenom u svetu tehnologijom za fleksibilno preoblikovanje površina omogućava individualan dizajn fasada: njime se kreiraju izražajni vizuelni motivi na fasadi – grafičke šare, slike, natpisi, logoi i ostali vizuelni elementi. ArtMe obrasci (šare) mogu da se prilagode bilo kojoj veličini fasade ili fasadnog elementa. Ukratko, ArtMe omogućava kreiranje vizuelnih efekata senkama na površini fasade, a utisnuta šara posmatraču uvek nudi različite slike kao rezultat odnosa svetlosti, ugla posmatranja i izvora osvetljenja, pri čemu prvobitni integritet i karakteristike fasadnog sistema posle primene ArtMe ostaju očuvani.

Pročitajte i ovo...