Home VestiBiznis & Finansije Ukrajina: Bojkot Euro 2012 loš po nemačke privrednike

Ukrajina: Bojkot Euro 2012 loš po nemačke privrednike

by bifadmin

Nemačka kancelarka je zbog lošeg tretmana prema Juliji Timošenko povela kampanju u kojoj ostale Evropljane podstiče na bojkot fudbalskog takmičenja Euro 2012 u Ukrajini. Partija predsednika Janukoviča međutim upozorava na ekonomske posledice ove kampanje i dodaje da su „neki zapadni političari ovaj slučaj shvatili previše lično“.

Osim što je sama rekla da neće ići na prvenstvo Angela Merkel je pozvala Evropu na masovni bojkot fudbalskih utakmica u Ukrajini. Prošle nedelje je Evropska komisija objavila da zvaničnici svih 27 članica EU neće ići na prvestvo ukoliko Timošenko ostane u pritvoru. Otkazani su i državnički susreti sa ukrajinskim vlastima koji je trebalo da se održe sredinom maja.

Leonid Kozara, zamenik predsednika Janukoviča, smatra da zvanični Berlin zatvaranje Julije Timošenko vidi kao lični poraz jer je na strani ukrajinske opozicionarke. On je upozorio da ovaj konflikt može ugroziti odnos dve države što konačno može dovesti do ograničavanja uvoza u Ukrajinu iz Nemačke, iz čega bi deblji kraj izvukli nemački proizvođači.

Pročitajte i ovo...