Home VestiBiznis & Finansije Potpisan Memorandum o razumevanju Siemens-a i Kolubara Metala d.o.o.

Potpisan Memorandum o razumevanju Siemens-a i Kolubara Metala d.o.o.

by bifadmin

Kompanija Siemens i Kolubara Metal d.o.o. potpisali su Memorandum o razumevanju, čime će biti započeta saradnja na projektima u rudarstvu i energetici u zemlji i regionu, koja podrazumeva, između ostalog, servis Siemens elektromotornih pogona, montažu i servis Siemens SF6 gasom i vazduhom izolovanih postrojenja i kvalifikacije Kolubare Metal kao dobavljača kompanije Siemens.

„S obzirom da je Siemens jedan od malobrojnih svetskih proizvođača elektro-opreme koja se primenjuje na opremi za površinsku eksploataciju, prirodno je da se opredeljujemo za partnerstvo sa vodećim proizvođačima rudarskih mašina, među kojima je Kolubara Metal“, istakao je Tihomir Rajlić, generalni direktor Siemens d.o.o. Beograd, potpisujući Memorandum o razumevanju. On je dodao da dve kompanije sarađuju na veoma važnim projektima, kako u Srbiji tako i u regionu. Takođe je dodao da je učešće u projektima u rudarstvu u regionu jedan od osnovnih strateških pravaca razvoja Siemens-a, što ćemo svakako ostvariti bliskom saradnjom sa vodećim kompanijama ovog sektora.

Direktor Kolubara Metala d.o.o. Sava Kovačev naglasio je da je, imajući u vidu činjenicu da je strateški interes ove kompanije da u zemlji i inostranstvu nastupa kao proizvođač opreme za površinsku eksploataciju po sistemu „ključ u ruke“, logična potreba za partnerstvom sa renomiranim proizvođačima elektro-opreme i elektro-inženjering kompanijama, kao što je Siemens.

Pročitajte i ovo...