Home VestiBiznis & Finansije Domaći preduzetnici konkurišu za najprestižniju svetsku nagradu

Domaći preduzetnici konkurišu za najprestižniju svetsku nagradu

by bifadmin

Revizorsko-konsultantska kompanija Ernst&Young od ove godine i u Srbiji dodeljuje nagradu „Preduzetnik godine“, koja će najboljem domaćem preduzetniku ili preduzetnici omogućiti da sa 50 pobednika iz celog sveta konkuriše za priznanje Ernst&Young Svetski preduzetnik godine® koje se svake godine dodeljuje u Monte Karlu.

Nagrada Ernst & Young Preduzetnik godine® ustanovljena je pre dvadeset i šest godina, a ove godine će po prvi put biti dodeljena u Srbiji. Beograd će se tako naći među 140 gradova, a Srbija među 50 zemalja u kojima se dodeljuje naprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetništvu.

Revizorsko-konsultantska kompanija Ernst & Young započela je ovaj program sa ciljem da širu javnost upozna sa vizijama i dostignućima inovativnih pojedinaca čiji su proizvodi i usluge izgradili lokalne ekonomije i kreirali nova radna mesta.

Najbolji preduzetnik/preduzetnica Srbije, koji osvoji ovo prestižno priznanje, imaće priliku da zajedno sa 50 pobednika iz celog sveta konkuriše za priznanje Ernst & Young Svetski preduzetnik godine® koje se svake godine dodeljuje u Monte Karlu, predstavljajući na taj način kako sopstveni biznis tako i Srbiju.

Među prošlogodišnjim dobitnicima priznanja Ernst & Young Preduzetnik godine® nalaze se:

Reid Hoffman (LinkedIn Corporation, suosnivač i izvršni direktor), SAD

Thomas Meyer (Desiqual, osnivač i predsednik), Španija

Alessandro Benetton (Benetton Group, predsednik), Italija

Spyros Theodoropoulos (Chipita, glavni izvršni direktor), Grčka

Dolazak najprestižnije svetske nagrade za preduzetnike u Srbiju pre svega će doprineti afirmaciji najboljih domaćih preduzetnika i pružiti im mogućnost da stanu rame uz rame sa najboljima iz celog sveta.

Detalji o konkursnoj proceduri biće dostavljeni javnosti do dana otvaranja konkursa 23. jula.

Pročitajte i ovo...