Home VestiBiznis & Finansije Ranjenici iz Aurore moraće da izdvoje bogatstvo za zdravstveno osiguranje

Ranjenici iz Aurore moraće da izdvoje bogatstvo za zdravstveno osiguranje

by bifadmin

Neke od žrtava pucnjave u Koloradu koje se još uvek bore za svoje živote, ako pobede suočiće se sa još jednom bitkom: kako da sakupe pare za lečenje u bolnicama u kojima su ležali.

Ogromni bolnički računi očekuju neke od ranjenika prošlonedeljne pucnjave u bioskopu u Koloradu. Prema federalnom zakonu sve bolnice u SAD dužne su da prime i pruže negu za hitne slučajeve, ali posle lečenja im upućuju visoke račune. Prema poslednjim podacima, trećina stanovnika države Kolorado nije pokrivena adekvatnim zdravstvenim osiguranjem ili ga nema uopšte, a najveći broj ugroženih j eizmeđu 18 i 34 godine starosti, upravo kao i ranjenici u bioskopskoj pucnjavi.


Mediji navode da je tri od pet bolnica odbilo da naplati troškove lečenja, ali ostali hospitalizovani nisu bili te sreće. Primera radi, porodica 23-godišnjeg Kaleba Medlija organizuje prikupljanje novčane pomoći za račun od otprilike 500.000 dolara za bolničke račune. Medli je još uvek u kritičnom stanju, a njegova žena, koja je takođe bila u bioskopu na veče tragedije, porodila se u utorak uveče.

Pročitajte i ovo...