Home VestiBiznis & Finansije Nagrađen Merkatorov Sajam stvaralaštva starih

Nagrađen Merkatorov Sajam stvaralaštva starih

by bifadmin

Forum poslovnih lidera Srbije i SMart kolektiv uz podršku USAID-a i Instituta za održive zajednice dodelila je kompaniji Mercator – S posebno priznanje za doprinos poboljšanju položaja osoba starije životne dobi za kontinuirano sprovođenje programa „Sajam stvaralaštva starih – dodati život godinama“.

Imajući u vidu činjenicu da se Srbija nalazi na četvrtom mestu najstarijih populacija na svetu, kao i uslove života starih osoba, i (ne)dostupnost kvalitetnih sadržaja namenjenih tom društvenom sloju, kompanija Mercator-S je 2009. godine u skladu sa principima društveno odgovornog poslovanja, pokrenula program podrške najstarijim članovima zajednice.

Glavni ciljevi programa su pružanje pomoći osobama trećeg životnog doba, doprinos njihovom kreativnom izražavanju, promocija aktivnog starenja i ukazivanje na važnost uključivanja starih lica u različite društvene sadržaje, ali i jačanje timskog duha, lojalnosti i solidarnosti kod zaposlenih u kompaniji Mercator-S.

Program podrške starima odvija se u kontinuitetu od 2009. godine, u saradnji sa gerontološkim centrima iz cele Srbije, kroz aktivnosti druženja zaposlenih u kompaniji sa korisnicima ovih ustanova, a kao kruna višegodišnje saradnje jednom godišnje, u oktobru, mesecu brige o starima, organizuje se i jedinstveni događaj u Srbiji – ,,Sajam stvaralaštva starih”.

Sajam je prvi put organizovan u oktobru 2010. godine i od tada je postala tradicionalana manifestacija sa jasnim ciljem podrške starijim građanima. Kompanija u okviru „Sajma stvaralaštva starih” pruža priliku korisnicima gerontoloških centara da izlože svoje radove, pokažu svoja znanja i umeća, ali i da kroz različite edukativne radionice saznaju više o tome kako da unaprede svoje zdravlje i životne navike.

Sajam stvaralaštva starih okuplja oko stotinu korisnika, ali i veliki broj zaposlenih u kompaniji Mercator–S. Čitav događaj ima i humanitarni karakter, s obzirom da je sav prihod od prodaje na sajmu namenjen unapređenju uslova života korsinika gerontoloških centara.

Pročitajte i ovo...