Home VestiBiznis & Finansije Coca-Cola Hellenic peti put za redom na listi Dow Jones indeksa održivosti

Coca-Cola Hellenic peti put za redom na listi Dow Jones indeksa održivosti

by bifadmin

Coca-Cola Hellenic, jedna od najvećih punionica proizvoda kompanije Coca-Cola na svetu, peti put za redom uvršćena je na listu Dow Jones indeksa održivosti za 2012. godinu kao jedan od lidera u održivosti među svetskim proizvođačima napitaka.

Dow Jones indeksi služe za procenu 2,500 najvećih svetskih kompanija (koja se vrši preko free-float tržišne kapitalizacije) na osnovu analize njihovog ekonomskog, ekološkog i društvenog učinka. Nakon evaluacije čitavog niza opštih i pitanja usko vezanih za određenu industrijsku granu, samo je 10 odsto kompanija prihvaćeno kao podobno za kotiranje na listi.

Opšti rezultat koji je Coca-Cola Hellenic ostvarila za 2012. godinu iznosi 79 odsto, što je za 2 odsto više nego prošle godine. Na listi evropskog Dow Jones indeksa održivosti, Coca-Cola Hellenic ostvarila je najbolje rezultate u okviru svoje industrijske grane i to u oblastima: upravljanje odnosima sa kupcima (94 odsto), zdravlje i ishrana (84 odsto), ekološka politika – sistemi upravljanja (93 odsto), strategija borbe protiv klimatskih promena (93 odsto), izveštavanje u oblasti životne sredine (88 odsto), ambalaža (100 odsto), društveno izveštavanje (86 odsto) i privlačenje, zadržavanje talenata (68 odsto).

Pročitajte i ovo...