Home VestiBiznis & Finansije Postavljen kamen temeljac nove fabrike Bosch Grupe u Srbiji

Postavljen kamen temeljac nove fabrike Bosch Grupe u Srbiji

by bifadmin

Proizvodni pogon Boscha gradi se u Pećincima, na oko 25 kilometara od Beograda. Vodeći svetski dobavljač tehnologije i usluga uložiće oko 70 milliona evra u narednih sedam godina u domaću ekonomiju i planira da zaposli 620 ljudi.

Bosch je u decembru prošle godine potpisao ugovor za izgradnju fabrike za proizvodnju sistema brisača za automobile proizvodnog kapaciteta oko 22.000 metara kvadratnih. “Proizvodi iz ove fabrike moraće da zadovolje visoka očekivanja u pogledu tehničkih performansi i kvaliteta. Intenzivnim i detaljnim obukama zaposlenih obezbedićemo da ova očekivanja budu i ispunjena”, izjavila je Jovanka Jovanović, generalna direktorka Boscha u Srbiji.


Bosch sa sedištem u Beogradu prisutan je u Srbiji od 2006. Kompanija proizvodima iz oblasti automobilske tehnologije, ručnih električnih alata, sigurnosnih sistema i termotehnologije snabdeva klijente u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. Nova fabrika je deo Divizije Bosch Elektro Pokretača. Sa oko 12.000 zaposlenih na preko 20 lokacija širom sveta, ova divizija pruža inovativna rešenja i usluge za električne podizače prozora, upravljačke mehanizme, motore za pokretanje sedišta i krovnih prozora.

Pročitajte i ovo...