Home VestiBiznis & Finansije Ronaldo želi svu zaradu od dresova

Ronaldo želi svu zaradu od dresova

by bifadmin

Kristijano Ronaldo uskoro više neće moći koristiti tzv. Bekamov zakon koji mu omogućuje nižu poreznu stopu, pa od Real Madrida traži da njemu ide sva zarada od prodaje dresova sa njegovim imenom, suvenira i slično.

Prema Bekamovom zakonu, svi strani fudbaleri koji godišnje zarađuju više od 600.000 evra prvih pet godina umesto 45 odsto plaćaju 23 odsto poreza. Međutim, Vlada bivšeg španskog premijera Zapatera ukinula je ovaj zakon 2010. godine, ali se uredba o njegovom ukidanju ne primenjuje retroaktivno, što znači da oni koje je obuhvatio primenom i dalje od njega profitiraju. Kristijano Ronaldo će 2014. navršiti pet godina boravka u Španiji pa za njega Bekamov zakon više neće važiti.Stoga razliku u zaradi želi da nadoknadi novcem od korišćenja brenda.

Dosad se novac od prodaje dresova portugalske fudbalske zvezde delio u razmeri 60 prema 40 u korist Ronalda. Prihodi od prodaje suvenira s Ronaldovim imenom iznosili su više od 20 miliona evra, od čega je 12 miliona direktno pripadalo ovom fudbaleru.

Izvor: http://www.business.hr

Pročitajte i ovo...