Home VestiBiznis & Finansije Raspisan konkurs za poslovne ideje mladih

Raspisan konkurs za poslovne ideje mladih

by bifadmin

U okviru programa „Biznis mladih Srbije“ danas je raspisan Konkurs za biznis ideje namenjen mladima uzrasta do 35 godina, sa prebivalištem na teritoriji gradova i opština: Niš, Merošina, Doljevac, Gadžin Han, Leskovac, Novi Sad, Beočin, Sremski Karlovci, Temerin, Gornji Milanovac, Čačak, Kraljevo, Vrnjačka Banja, Raška, Subotica, Sombor i Kanjiža. Ovi gradovi i opštine članovi su međuopštinskih partnerstava predvođenih Nišem, Novim Sadom, Kraljevom i Suboticom, formiranih uz podršku USAID Projekta održivog lokalnog razvoja tokom 2011. godine.

Prijavom na konkurs mladi dobijaju mogućnost da prođu niz treninga koji će im pomoći da unaprede svoje biznis ideje i razviju ih u biznis planove, koji će u februaru 2013. godine biti razmatrani za kreditiranje
u okviru „Superstep“ kreditne linije Erste Banke namenjene mladima koji započinju sopstveni posao. Za mlade koji uspešno prođu sve treninge i osnuju sopstveni biznis biće obezbeđene i dodatne obuke iz različitih oblasti poslovanja kao i biznis mentorstvo u trajanju od godinu dana.Mladi zainteresovani za ovakvu vrstu podrške mogu da se prijave na konkurs putem sajta www.biznismladihsrbije.org do 28. oktobra 2012. godine.

„Erste Banka je udvostručila iznos namenjen Superstep kreditnoj liniji u odnosu na prethodnu godinu, tako da će u ovom ciklusu početnicima u biznisu biti na raspolaganju 100.000 EUR. Superstep kredit Erste Banke ima za 4% nižu kamatnu stopu od kredita namenjenim preduzetnicima u redovnoj ponudi. Međutim, još značajnije od kamatne stope je to što za Superstep kredit nije potrebno obezbeđenje, niti garancija nekog privrednog subjekta koji već ima uspešan biznis“, izjavio je Vojislav Stokić, direktor Direkcije za mikroklijente u Erste Banci.

Pročitajte i ovo...