Home VestiBiznis & Finansije Biciklistički šampion gubi sponzore zbog optužbi za doping

Biciklistički šampion gubi sponzore zbog optužbi za doping

by bifadmin

Poznati biciklista Lens Armstrong izgubio je već tri velika sponzora od kako je američka antidoping komisija našla određene dokaze protiv njega. Najk, Trek i Badvajser neće više sponzorisati biiciklistu kojem je oduzeto sedam titula sa Tur de Fransa zbog korišćenja nedozovljenih supstanci, ali će nastaviti da sponzorišu njegovu fondaciju za borbu protiv raka Lajvstrong.

Još jedan od Armstrongovih sponzora, proizvođač sportske odeće Oukli saopštio je da ne podržava korišćenje takvih supstanci koje povećavaju performanse sportista ali da je njihova politika da podržavaju sportiste dok im se ne dokaže krivica.

Ove objave došle su samo nedelju dana nakon što je antidoping agencija objavila izveštaj koji sadrži optužbe da se Armstrong dopingovao, kao i da je nekim drugim ljudima nudio nedozvoljene supstance. Agencija je naredila da mu se oduzmu titule koje je osvojio u prethodnih 14 godina. Sponzori su već odreagovali na to. Poznati biciklista je odlučio da da ostavku na mesto predsednika Lajvstrong fondacije „kako bih poštedeo fondaciju od negativnih efekata kontroverzi oko moje biciklističke karijere“.

Od čega će sada Lens Armstrong živeti? Od čega žive drugi sportisti koji su proglašeni krivim za korišćenje nedozvoljenih supstanci i kojima su oduzete osvojene titule možete čitati u sutrašnjem tekstu „Kako izgleda život sportista kojima je doping okončao karijeru“, u kom ima pregršt primera nekadašnjih Olimpijaca koji sada žive u podrumima svojih roditelja ili čak i nekadašnjih prvaka sveta u atletici kojiučestvuju u ponižavajućim performansima u kojima se trkaju sa konjima i automobilima.

Pročitajte i ovo...