Home VestiBiznis & Finansije Otvorena nova poslovnica Dunav banke u Jagodini

Otvorena nova poslovnica Dunav banke u Jagodini

by bifadmin

Generalna direktorka Kompanije Dunav osiguranje i predsednica Upravnog odbora Dunav banke dr Milenka Mila Jezdimirović danas je otvorila novu, 31. po redu poslovnicu Dunav banke u Jagodini, koja posluje u sastavu kompanije Dunav osiguranje.

Dunav banka je u prethodne dve godine, od momenta preuzimanja od strane Kompanije Dunav osiguranje, značajno povećala sve bilansne pozicije. Bilansna suma je povećana gotovo 10 puta i na kraju avgusta 2012. godine iznosila je 6,3 milijarde dinara, odnosno 44,4 miliona EUR-a. Ukupni prihodi u 2012. godini porasli su više od šest puta u odnosu na isti period 2010. godine, a dva puta u odnosu na isti period 2011. godine. Banka je u prvih osam meseci ove godine ostvarila i dobit od skoro 50 miliona dinara. Poslovna mreža Banke je u prethodne dve godine poslovanja u okrilju Dunav osiguranja uvećana za 15 organizacionih delova. Otvorena je jedna filijala, osam ekspozitura i sedam šaltera. Do kraja godine planirano je otvaranje još pet organizacionih jedinica.

U junu 2012. godine Banka je uspešno okončala petu emisiju akcija čime je uvećala svoj kapital za 212,3 miliona dinara. Do kraja godine planirana je još jedna emisija akcija.

Pročitajte i ovo...