Home VestiBiznis & Finansije Japan ima akademiju za Deda Mrazove

Japan ima akademiju za Deda Mrazove

by bifadmin

Kosooki Deda Mrazovi su, verovali ili ne, u tajne svog zanata upućeniji od onih iz Amerike, njihove matične zemlje (ili Laponije, zavisi od toga u šta verujete). Za učenje magičnih dedamrazovskih trikova i teorijskog znanja u Japanu se pohađa posebna škola – Tokijska akademija za Deda Mrazove, što je neobično jer u ovoj zemlji i nije nešto razvijena tradicija slavljenja Nove godine i božićnih praznika na zapadnjački način.

Trenutno u ovoj školi ima 88 đaka koji uče kako da se ponašaju kao Deda Mrazovi, koje inače tamo zovu Santa-San.

„Kada sam shvatio da je sve manje dece koja veruju u Deda Mraza odlučio sam da povratim veru u njega“, kaže Mazaki Azuma, direktor ove škole. On svoje đake trenira kako da budu što uverljiviji Deda Mrazovi, kako da zadrže dečju pažnju. Uči ih i kako da odgovaraju na trik pitanja koja im deca postavljaju, poput onog „Kako ćete vi ući i ostaviti mi poklon ako moja kuća nema dimnjak a ima jak sigurnosni sistem i alarm“. Akademski školovan Deda Mraz će na ovo odgovoriti da su svi sigurnosni sistemi napravljeni tako da prepoznaju njegov lik i da ne bi trebalo da bude problema.

A kako se snalaze naši Deda Mrazovi, koliko deca danas veruju u njih, i šta im se sve događa na poslu, možete pročitati u novom, decembarskom broju B&F-a.

Pročitajte i ovo...