Home VestiBiznis & Finansije Kina će za 90 dana izgraditi najvišu zgradu na svetu

Kina će za 90 dana izgraditi najvišu zgradu na svetu

by bifadmin

U Kini će za samo tri meseca biti podignuta zgrada od 220 spratova. Ne samo da će je Kinezi izgraditi u rekordnom roku, već će njena gradnja koštati deset puta manje nego izgradnja trenutno najveće zgrade na svetu koja se nalazi u Dubaiju.

Ovim tempom kineski radnici dizaće pet spratova dnevno u zgradi nazvanoj Sky City (Nebeski grad).

Radovi na najvišoj zgradi sveta u gradu Čangša počeće krajem novembra, i trajaće do kraja februara. Ona će biti visoka 838 metara a površina na kojoj će se izvoditi radovi je milion kvadratnih metara. Za ovo zdanje Kinezi će utrošiti 200.000 tona čelika.

Kada bude gotova, u njoj će raditi 104 brza lifta, koje će koristiti 17.400 ljudi koji će u njoj živeti. U njoj će biti i škola za 4.600 dece, kao i bolnica sa kapacitetom lečenja 1.400 pacijenata. Samo tri odsto zgrade biće pretvoreno u kancelarijski prostor.

Ova zgrada će biti samo nekoliko metara viša od čuvene Burdž Kalife u Dubaiju. Kompanija koja stoji iza njene izgradnje zove se Broad Sustainable Building, i ona je specijalizovana za nove, modularne tehologije koje značajno smanjuju troškove izgradnje.

Izgradnja Burdža je naime koštala 9.500 funti po kvadratnom metru, dok će Sky City koštati 950 funti po istoj mernoj jedinici.

Pročitajte i ovo...