Home VestiBiznis & Finansije Američki sud odbio zahtev Apple-a za zabranu prodaje Samsungovih telefona

Američki sud odbio zahtev Apple-a za zabranu prodaje Samsungovih telefona

by bifadmin

Rat između Apple i Samsunga se nastavlja, ali poslednju bitku je dobio južnokorejski proizvođač, i to na američkom terenu.

Oblasni sudija Lusi Kol odlučila je da odbije zahtev kompanije Apple za zabranu prodaje pametnih telefona Samsunga na američkom tlu, zbog kršenja zakona o patentima. Apple je podneo ovaj zahtev pošto je ranije ove godine dobio presudu o kršenju patenta od strane južnokorejskog konkurenta. Samsung je tada morao da plati 1,05 milijardi dolara odštete i pretrpi privremenu zabranu prodaje svoja dva modela, Samsung’s Galaxy Nexus i Samsung’s Galaxy Tab 10.1. Međutim, od tada, sreća je počela da okreće leđa proizvođaču iPhona.


Prošlog meseca Apple je morao da podeli detalje svog ugovora o patentima sa HTC-om sa Samsungom, takođe po odluci suda. Izgubio je žalbu na britanskom sudu protiv svog najvećeg konkurenta, posle čega je čak morao da objavi zvanično objašnjenje i izvinjenje Samsungu na svom zvaničnom sajtu. Sudija Kol je izjavila da nije bilo dovoljno dokaza o obustavi prodaje Samsungovih pametnih telefona u SAD jer oni koriste „izuzetno veliki obim različitih programa, od kojih je samo jedan njihov delić pokriven patentima Apple-a“.

Pročitajte i ovo...