Home VestiBiznis & Finansije Apatinska pivara dobitnik priznanja Kapetan Miša Anastasijević za najbolju kompaniju 2012. godine

Apatinska pivara dobitnik priznanja Kapetan Miša Anastasijević za najbolju kompaniju 2012. godine

by bifadmin

Apatinska pivara laureat je priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ na predlog Privredne komore Vojvodine i Opštine Apatin kao najbolja kompanija u 2012. godini. Njen izvoz piva čini36,35% ukupnog izvoza u prehrambenoj industriji Srbije.Priznanje je Stevici Kalašu, direktoru proizvodnje, uručio predsednik Opštine Apatin dr Živorad Smiljanić.

Kalaš je tim povodom istakao: „Veliko nam je zadovoljstvo što smo dobitnici ovog priznanja kao vodeći domaći proizvođač piva sa tradicijom poslovanja dužom od 256 godina koji svoj dalji rast i razvoj vidi u daljem investiranju, povećanju izvoza i širenju na izvozna tržišta. Samo u 2012. godini vrednost izvoza premašuje 30 miliona evra, a investicije u razvoj novih proizvoda i proizvodnju iznose preko osam miliona evra. Ova nagrada je potvrda visokog kvaliteta naših proizvoda i konkurentnosti našeg poslovanja. Dodatno, ona je i podstrek da nastavimo sa investiranjem u razvoj i jačanje domaće pivarske industrije.“

Tokom 2012. godine, Pivara je izvozila na devet tržišta Evrope i ostvarila vrednost izvoza od preko 30 miliona evra, što čini 36,35% ukupnog izvoza u prehrambenoj industriji Srbije. Prošle godine je na ime prihoda, taksi i akciza Apatinska pivara uplatila preko 70 miliona evra u republički budžet, što je svrstava među najveće poreske obveznike Srbije.

Povelja i Zlatnik sa likom Kapetana Miše Anastasijevića umetničko su delo akademskog vajara Ljubiše Mačića. Projekat „Put na vrhu“ nastao je pre dvanaest godina u cilju afirmisanja privrede Srbije. Stručnu pomoć u njegovoj realizaciji daju Privredna komora Srbije i Privredna komora Vojvodine, kao i Privredna komore Beograda, Regionalna privredna komora bačkog okruga i ostale regionalne privredne komore.

Pročitajte i ovo...