Home VestiBiznis & Finansije Beograd dobio mesta za ljubljenje

Beograd dobio mesta za ljubljenje

by bifadmin

Prestonica odnedavno ima kvadratiće slobode na kojima njeni sugrađani svoja osećanja mogu iskazati javno kroz poljupce. Za ovih devet obeleženih lokacija odnosno za „Mesta za ljubljenje“ Beograd može da zahvali kreativnim studentima sa Fakulteta za medije i komunikacije.

Nakon radionice “Rodno čitanje grada”, održane u okviru BeFem festivala prošlog vikenda u KC “Grad“, pod palicom komunikologa Kornelije Szabo i poznate beogradske “strit art” umetnice TKV četvoro mladih ljudi napravilo je intervenciju u gradu, kojom su, kako kaže jedna od njih, upisali sebe u duh Beograda.

„Na nekoliko lokacija koje smo izabrali kao česta mesta okupljanja Beograđana simbolično smo obeležili javna četiri zida, među koja svako ko poželi može da se “zatvori” i poljubi osobu koju želi. To su na neki način bezbedne lokacije u okviru kojih vam je dozvoljeno da slobodno i bez stida iskažete svoja osećanja“, kaže Anđela Čeh (21).

Kako je projekat naišao na velike simpatije Beograđana, ekipa najavljuje da će nastaviti da otvara mesta gde je dozvoljeno poljubiti koga god želite, kako god želite (uz naravno pristanak druge strane), a svi koji za njih imaju predlog gde bi ta mesta trebalo da se nalaze, mogu da im se jave preko Fejsbuk stranice Mesta za ljubljenje/Kissing area ili putem Tviter naloga @ljubimo_se.

Mesta za ljubljenje su:

Plato ispred FMK
Trotoar ispred ulaza u KC “Grad“
Početak Brankovog mosta
Kraj Brankovog mosta
Stajalište preko puta TC “Ušće“
Plato ispred Crkve Svetog Marka
Čavketov pasaž na Terazijama
Kej pored SC “Milan – Gale Muškatirović”
Trotoar kod Studentskog parka

Pročitajte i ovo...