Home VestiBiznis & Finansije Henkel ulaže 3,5 miliona evra u izgradnju novog magacina u Kruševcu

Henkel ulaže 3,5 miliona evra u izgradnju novog magacina u Kruševcu

by bifadmin

Henkel Srbija počeo je sa izgradnjom magacinskog prostora u svojoj fabrici u Kruševcu veličine oko 7.000 kvadratnih metara. Završetak projekta, vrednog 3,5 miliona evra, planiran je za 2013. godinu.

Budući da postojeća magacinska infrastruktura ne zadovoljava potrebe i ne uklapa se potpuno u postavljene SHEQ standarde kojih se kompanija strogo pridržava, izrađen je master plan o proizvodnim kapacitetima koji obuhvata ulaganje u novu skladišnu zgradu. Novi magacin nalaziće se uz postojeće staro glavno skladište, zauzimaće površinu do 7.000 kvadratnih metara i ispunjavaće sve SHEQ standarde, dok će istovremeno biti direktno povezan sa proizvodnjom tečnih i praškastih detergenata sa optimizovanim i automatizovanim protokom sirovina.

Pored značajnog doprinosa bezbednosti na radu, projekat će doprineti održivom poslovanju.

Tokom proteklih deset godina, koliko kompanija posluje na domaćem tržištu, Henkel je uložio skoro 130 miliona evra u Srbiji. Ove i naredne godine potvrđene su investicije u vrednosti od 7,5 miliona evra. Kao centar za snabdevanje 55,000,000 potrošača u regionu, Henkel danas izvozi svoje brendove iz srpskih fabrika u 15 regionalnih i evropskih tržišta.

Pročitajte i ovo...