Home VestiEkonomija Komercijalna banka prima zahteve za subvencionisane stambene kredite

Komercijalna banka prima zahteve za subvencionisane stambene kredite

by bifadmin

Komercijalna banka počela je da prima zahteve za subvencionisane stambene kredite, u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije o merama podrške građevinskoj industriji.

Osnovni uslovi koje bi klijent trebalo da ispuni za subvencionisani stambeni kredit su: da je podnosilac zahteva za kredit državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, da ne bude stariji od 70 godina na dan dospeća poslednjeg mesečnog anuiteta, da u svom vlasništvu ne poseduje stambeni objekat u celosti, da nema stambeni kredit u korišćenju i da mesečna zarada podnosioca zahteva, kao i njegovog supružnika, ne prelazi 150.000 dinara, pojedinačno.


Stambeni kredit uz subvenciju se odobrava do visine kreditne sposobnosti podnosioca zahteva, a maksimalno do 100.000 evra, sa periodom otplate do 30 godina i mogućnošću korišćenja grejs perioda do 12 meseci. Razlika u odnosu na kredite koji su odobravani prošle godine je povećano učešće klijenta na 10% od vrednosti nekretnine.

Subvencija Republike Srbije je takođe 10% , a iznos kredita Banke je 80%. Subvencionisani iznos kredita otplaćuje se poslednjih 5 godina. Nominalna kamatna stopa na iznos kredita Banke na godišnjem nivou je 4,5%, uvećano za vrednost šestomesečnog EURIBOR-a. Usklađivanje kamatne stope vrši se dva puta godišnje.

Pročitajte i ovo...