Home VestiPolitika i društvo B&F-ova reč nedelje: „Korupcija“

B&F-ova reč nedelje: „Korupcija“

by bifadmin

Nema tog čitaoca koji je u protekloj nedelji uspeo da se mimoiđe sa „korupcijom“. Prema aktuelnim istraživanjima javnog mnjenja tema korupcije u porcepciji ključnih problema koje opterećuju građane izbila je na drugo mesto posle nezaposlenosti a pre životnog standarda. U štampanim medijima, na webu, na radiju i televiziji ta reč je u toku prošle nedelje osvojila najviše prostora  13. februara u kontekstu problema koji koče domaću ekonomiju, ali je jednak prostor dobila i u političkom diskursu. O korupciji se najmanje pisalo i pričalo u ponedeljak 11. februara kada je pažnja javnosti bila usmerena na pravosudni sistem, opravdani izostanak  Gvida Vestervelea i sudbinu Kosova. Jednako, ili više rasprostranjena pojava u našem životu – siromaštvo ne uspeva da zadobije svoje mesto u javnom prostoru možda i zbog toga što ne golica maštu – lakše je raspravljati o tome šta neko ima, nego o tome što mnogo ljudi što šta nema.

U ovu analizu je uključeno svako pojavljivanje reči „korupcija“ u kontekstu ekonomije. Istraživanje je sprovela agencija Real Time Clipping koja redovno prati preko 130 štampanih izdanja, 24 televizije, tri radio stanice i preko 200 web stranica.

Svakog četvrtka uredništvo „Biznisa i Finansija“ bira reč za koju veruje da će obeležiti narednu nedelju. U toku nedelju dana od petka do petka agencija Real Time Clipping prati pojavljivanje ove reči u ekonomskom kontekstu.

Ovi mediji su najviše pisali o korupciji u periodu od 9. do 15. februara.

Pročitajte i ovo...