Home Posle 5 Lopov ucenio kompaniju Balsen da bolesnoj deci donira slatkiše

Lopov ucenio kompaniju Balsen da bolesnoj deci donira slatkiše

by bifadmin

Hanoverska policija pronašla je zlatni amblem Libnic kolača, kompanije Balsen, koji je nestao pre nekoliko nedelja. Način na koji je on ukraden ali i razlog krađe mnoge neće ostaviti ravnodušnima.

Ovaj nemački gradić inače se ne provlači često po medijima – poslednji put je novinarima bio interesantan kada je prošle godine nemački predsednik Kristijan Vulf, kog su istraživali hanoverski tužioci, podneo ostavku zbog korupcije, a pre toga kada je pevačica Lena, rodom iz ovog grada, pre tri godine pobedila na Evroviziji. Posle krađe zlatnog amblema njegove najpoznatije prehrambene marke međutim vratio se na naslovnice.

Foto Spiegel

Osoba koja je ukrala amblem bila je obučena kao Monstrum koji obožava slatkiše (Cookie Monster) iz Ulice Sezam. Hanoverom su inače kružile glasine da je kompanija sama izvela ovu krađu kako bi privukla pažnju javnosti.

Figura kolača sa amblemom je na kraju pronađena prikačena za statuu konja ispred Libnic univerziteta, obmotana crvenom trakom. Policija je „pozajmila“ merdevine od vatrogasaca kako bi sa konja skinula skoro neoštećen kolač sa amblemom.

Dan pre pronalaska amblema, jedne lokalne novine objavile su pismo koje su navodno primile od Monstruma koji ga je ukrao, u kom se tvrdi da će amblem biti vraćen. Nedelju dana pre toga istim novinama je poslata slika Monstruma koji „grize“ figuru kolača. Osoba koja je slala ova pisma tražila je od kompanije Balsen da donira Libnic keks pacijentima u lokalnoj dečijoj bolnici. Direktor kompanije je obećao da će dati 52.000 paketa keksa za 52 socijalne ustanove  i amblem je vraćen.

Ko je i zašto sproveo ovu krađu deci verovatno neće biti važno dok budu uživala u poznatom keksu.

Pročitajte i ovo...