Home VestiEkonomija Novi telekomunikacioni centar u Kragujevcu

Novi telekomunikacioni centar u Kragujevcu

by bifadmin

Vip mobile danas je u Kragujevcu svečano otvorio regionalni telekomunikacioni centar koji predstavlja dodatnu podršku korisnicima kada je u pitanju prenos veće količine podataka.

Posle Beograda, Novog Sada i Niša, ovo je četvrti regionalni telekomunikacioni centar kompanije Vip mobile u Srbiji. Novi IT centar izgrađen je kako bi se obezbedio non-stop pristup svim uslugama koje operater nudi uključujući i slučajeve većih kvarova i druge nepredviđene okolnosti. Pošto je na ovaj način umrežena cela teritorija Srbije, ako bi došlo do tehničkog problema na beogradskom postrojenju, kragujevački regionalni centar bi u potpunosti preuzeo njegovu ulogu tako da korisnici ne bi osetili bilo kakvu promenu u saobraćaju.

Uz podršku gradskih vlasti, regionalni centar podignut je za samo osam meseci u industrijskoj zoni Kragujevca, na prostoru od preko 1500 kvadratnih metara, a ukupna vrednost investicije iznosi 3,2 miliona evra. Izgrađen u sladu sa najvišim evropskim standardima kvaliteta, regionalni centar sadrži telekomunikacione kapacitete dovoljne za pružanje usluga ne samo poslovnim korisnicima Vipa, već i drugim kompanijama koje imaju potrebu za razvijanjem poslovanja u centralnoj Srbiji. Centar su otvorili Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca i Tanasis Kacirumpas, direktor kompanije Vip.

Pročitajte i ovo...