Home Posle 5 169. rođendan Narodnog muzeja

169. rođendan Narodnog muzeja

by bifadmin

Maj je kod nas definitivno mesec muzeja. Današnji dan 10. maj obeležava se kao dan Narodnog muzeja koji će svoj praznik slaviti u nažalost jedinom delu otvorenom za posetioce, Atrijumu. Tim povodom direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković najavila je da će u naredne dve godine sukcesivno biti otvarane i ostale prostorije naše najstarije muzejske ustanove.

narodni muyej

Povodom Dana Narodnog muzeja, u Atrijumu će biti otvorena izložba „Nobody is perfect – Karikatura u delima jugoslovenskih umetnika iz zbirke Narodnog muzeja u Beogradu“ autorke Gordane Stanišić. Iz fonda Zbirke crteža i grafike jugoslovenskih umetnika 20. veka, javnosti će prvi put biti predstavljen izbor od gotovo 130 radova više od 20 umetnika sa bivših jugoslovenskih prostora.

Zajedno sa Narodnim muzejom naš časopis će ovih nedelju i po dana slaviti “mesec muzeja” do 19. maja, 36. po redu Međunarodnog dana muzeja. U skladu sa tim, tih nedelju i po dana ćemo objavljivati tekstove o stanju muzeja u našoj zemlji, svetlim primerima dobrog menadžmenta ovih institucija u Srbiji i inostranstvu, ali i o neobičnim inicijativama, poput one za otvaranje muzeja panka.

Pročitajte i ovo...