Home VestiBiznis & Finansije Delti išlo dobro i bez Miškovića

Delti išlo dobro i bez Miškovića

by bifadmin
Delta holding objavio je danas da je u prvoj polovini ove godine imao prihod od 33,15 milijardi dinara. U tom periodu vlasnik Delte Miroslav Mišković je bio u pritvoru, odakle je pušten pre dva dana, nakon položenog jemstva od 12 miliona evra. Protiv Miškovića je podignuta optužnica zbog sumnje da je učestvovao u zloupotrebama u privatizacijama putarskih preduzeća i da je utaji porez.
Na konferenciji za novinare, posle polugodišnjeg kojegijuma Delte, izvršni potpredsednik za operativne poslove Dejan Jeremić je rekao da je prihod u prvoj polovini godine bio za 10 odsto manji od plana, a za 5,6 odsto manji nego u istom periodu prošle godine, ali da je uveren da će do kraja godine biti ostvaren planirani prihod od 701 milion evra. Operativni profit pre amortizacije (EBITDA) bio je bolji nego u istom periodu 2012. i iznosio 2,7 milijardi dinara, odnosno 24,2 miliona evra. Rezultati bolji nego u drugim Deltinim kompanijama ostvareni su u Delta Djenerali osiguranju, Delta agraru i šoping molovima.
Delta holding je u budžet Srbije za poreze i dorinose ya prvih šest mesevi ove godine uplatio 5,35 milijardi dinara, odnosno 47 milona evra. Jeremić je rekao da nije bilo smanjenja broja zaposlenih i da holding i dalje ima 7.200 zaposlenih, a u planu je zapošljavanje do kraja godine još 250 radnika u hotelu Kontinetal, koji će nakon renoviranja raditi pod imenom Kraun plaza i počeće da radi 15. decembra ove godine.
Predstavnici poslovodstva Delta holdinga su istakli da ta kopanija ne odustaje od planiranih investicija, ali su neki poslovi odloženi, kao što je izgradnja trgovinsko-poslovnog centra Delta planet.
Konferenciji za novinare Delta holdinga prisustvovao je i Mišković za čije jemstvo da bi se branio sa slobode je Delta obezbedila novac iz poslovanja u Srbiji, a ne iz of šor kompanija, kako su pisali beogradski mediji. Novac je za 72 sata skinut sa računa Delta agrara, Distribicije, Delta sporta.
 Delta_holding_2
Kako je rečeno, današnjem kolegijumu Delte je prisustvalo 150 direktora i menadžera, a istaknuto je da samo prisustvo Miškovića, posle sedmomesečnog pritvora, zaposlenima daje elan za dalji rad. Potvrđeno je da nijedan poslovni partner, među kojima su najpoznatije svetske kompanije, kao što su Najki, Mars, BMV, ne samo da nije prekinuo saradnju sa Deltom dok je Mišković bio u zatvoru, već je izrazio razumevanje za okolnosti u kojima je ta firma.

Pročitajte i ovo...