Home Posle 5 Radne vize za SAD za profesionalne gejmere

Radne vize za SAD za profesionalne gejmere

by bifadmin

Ako niste građanin SAD a želite da se probijete u ovoj zemlji kao programer i dizajner kompjuterskih igrica, imaćete problema sa dobijanjem neophodne vize, pogotovo ako Kongres nastavi da zateže oko imigracione reforme. Međutim, potpuno je drugačija priča ako ste uspešan gejmer…

1052_2
Riot Games, američki proizvođač igrica poznat po sadašnjem hitu League of Legends, izdao je obaveštenje da je uspešno lobirao kod Službe za izdavanje imigracionih dozvola i državljanstva SAD (USCIS) te da će ova institucija ubuduće izdavati dozvole za rad i boravak za profesionalne gejmere, istovetne onima koje se daju profesionalnim sportistima. Ubuduće gejmeri iz čitavog sveta koji budu dolazili u SAD zbog učešća na nekom od takmičarskih turnira u igranju igrica neće imati prevelikih problema sa dobijanjem viza.

Riot Games ističe da timski turiniri u SAD privlače isto ili čak više publike od najvećih „klasičnih“ sportskih događaja, što je bio i glavni argument kod USCIS za odobrenje P-1 kategorije vize. USCIS će najverovatnije promeniti regulativu do oktobarskog Svetskog prvenstva za gejmere koje će biti održano u Los Anđelesu. Nagradni fond na to takmičenje iznosiće osam miliona dolara, od čega će pobednički timovi dobijati po milion dolara. Prošlogodišnje Svetsko prvenstvo privuklo je čak 8,1 gledalaca, ali uključujući i njih 1,1 milion koji su onlajn pratili zbivanja u finalu.

Pročitajte i ovo...