Home VestiBiznis & Finansije Američka ekonomija oporavlja se bolje od očekivanja

Američka ekonomija oporavlja se bolje od očekivanja

by bifadmin

Američka ekonomija rasla je u drugom kvartalu znatno brže od očekivanja – po godišnjoj stopi od 2,5 odsto, u odnosu na već dobrih inicijalno očekivanih 1,7 odsto. Tome su pre svega doprineli vrlo dobri podaci vezani za trgovinsku razmenu, pre svega snažan izvoz i manji uvoz. To sugeriše da SAD ne moraju uvek da trpe posledice usporavanja na tržištima u razvoju. Ove vesti prati rast cena deonica gde indeks S&P 500 raste već drugi dan, potpomognut dobrim ekonomskim vestima o oporavku i padu broja nezaposlenih.

S&P 500 porastao je za 0.2 procenta na 1,638.40 u prepodnevnim satima, dok je Dow Jones Industrial Average porastao za 30.26 poena, ili 0.2 procenta, na 14,854.77. Trgovanje akcijama S&P 500 indeksa je bilo 22 odsto ispod 30-dnevnog proseka za ovaj period dana.

amerika

„Ponovo smo fokusirani na ekonomske podatke , posebno iz SAD i Evrope ,  i poteze Fed, što govori da tržišta veruju da konflikt u Siriji predstavlja samo kratkoročno rizik „, rekao je Maniš Sing na čelu investicionog departmana Crossbridge Capital u Londonu. „Mislim da će se Fed odlučiti za smanjen obim kvantitativnog popuštanja u septembru, bez obzira na podatke . “

Broj nezaposlenih u nedelji koja se završila 24. avgusta pao je za 6.000 na 331.000 u odnosu na prvobitno objavljenu cifru od 337.000.

Pročitajte i ovo...