Home Posle 5 Nemirne pubertetlije kasnije uspešni biznismeni

Nemirne pubertetlije kasnije uspešni biznismeni

by bifadmin

Dve odvojene studije iz SAD i Švedske potvrdile da pojedinci koji su bili problematični u svom mladalačkom dobu imaju više šanse da postignu uspeh u preduzetništvu kada dostignu zrelo doba.

bill gates

Šta je potrebno da bi neko postao uspešan poslovni čovek? Sudeći prema istraživanju koje je Univerzitet u Arizoni sproveo još 2009. godine, ispitujući 165 muškaraca tokom nekoliko godina, presudno je anti-socijalno ponašanje u pubertetskom dobu i predadolescenciji. Izražena potreba za pobunom kod tinejdžera zapravo rađa uspešne preduzetnike, zaključak je ovog istraživanja.

Na drugoj strani, u jednom osrednjem švedskom gradu, tokom čak 40 godina praćena je sudbina tačno 1.000 osoba oba pola, počevši od njihove 10 godine starosti. Švedsko istraživanje potvrdilo je nalaze američkog: uspešni biznismeni su u mladosti bili u mnogo većoj meri bundžije, u smislu da su se opirali svojoj porodici i školskim autoritetima, pa čak i da su privođeni zbog manjih prekršaja. Jedan od primera za ovakve slučajeve na portalu popsci.com je i Bil Gejts koji čak izgleda i srećno na policijskoj fotografiji iz 1977, napravljenoj zbog saobraćajnog prekršaja.

Pročitajte i ovo...