Home VestiEkonomija Tajanstveni vlasnik novog mađarskog avioprevoznika je Emirates

Tajanstveni vlasnik novog mađarskog avioprevoznika je Emirates

by bifadmin

Na vebsajtu mađarskog radija Gazdasági osvanula je izjava jednog neimenovanog eksperta iz avio-industrije koji tvrdi da je misteriozni bliskoistočni investitor iza nove avio-kompanije u zemlji zapravo Emirates Airlines.

 solyom-airwa_20130730121731363

Sólyom Hungarian Airways je nova avio-kompanija na evropskom nebu. Prošle nedelje je održala svoju prvu konferenciju za štampu, kada je objavljeno da su većinski vlasnici u kompaniji jedno turističko preduzeće iz Omana i neimenovani investitor iz Dubaija. Mađraski Gazdasági radio javlja da je glavni ulagač zapravo Emirates, vodeći avio-prevoznik na Bliskom Istoku, koji je vlasnik preko 200 aviona.

Ovaj potez je samo poslednji u nizu osvajanja evropskog tržišta od strane tri bliskoistočna avio-prevoznika. Etihad preuzima 49% u domaćem JAT-u, a ulazi na velika vrata i na indijsko tržište (Jet Airways). Sólyom Airways počinje sa radom krajem avgusta kada če biti ostvareni ugovori o lizingu sedam aviona, od kojih je jedan Boeing 737-500, sa planom da flota naraste na čak 50 letelica do kraja 2017. Samim tim i potraga za osobljem biće povećana, očekuje se da će novi mađarski avio-prevoznik uposliti između 700 i 1.000 ljudi u ovoj godini, odnosno do 2.000 do kraja 2014. Ipak, za sada nijedan detalj o finansijskim ulaganjima i raspoloživom budžetu nije objavljen u javnosti.

Pročitajte i ovo...