Home VestiPolitika i društvo Savetodavci protiv Mardoka u 21st Century Fox

Savetodavci protiv Mardoka u 21st Century Fox

by bifadmin

International Shareholder Services (ISS) je preporučila akcionarima 21st Century Fox da glasaju protiv ponovnog izbora multimilijardera Ruperta Mardoka i njegovih sinova Lahlana i Džejmsa u upravni odbor ove kompanije.

rupert
Wall Street Journal izveštava da je savetodavna firma zabrinuta zbog problematičnih upravljačkih klauzula, koje su u 21st Century Fox usvojene 2kako bi se zaštitila od eventualne neželjene prodaje“. Fox za nedelju dana ima redovno zasedanje skupštine akcionara, gd eje glavna tačka dnevnog reda izbor predsedinka i članova UO. Naravno, usledio je brzi odgovor iz kompanije u kojoj je Rupert Mardok većinski vlasnik.

„Potez razdvajanja kompaniej News Corporation u junu mesecu na dve odvojene kompanije, 21st Century Fox i „novi“ News Corp. stvorio je novu vrednost za akcionare što potvrđuje i kretanje na berzi, pa je samim tim i zabrinutost ISS nepotrebna“, ističe se u saopštenju. Najveća zamerka ISS, osim pomenute klauzule, odnosi se sa neravnomernu raspodelu upravljačke moći, odnosno dve klase akcija kompanije, pošto porodica Mardok raspolaže sa 39,4% akcija sa pravom glasa, a samo 13% finansijskog udela.

Pročitajte i ovo...