Home Posle 5 Voze bicikl i dele umetničke radove po gradu

Voze bicikl i dele umetničke radove po gradu

by bifadmin

Ako od sledeće srede vidite grupu devojaka koje voze bicikle i dele umetničke radove po Beogradu, znajte da ste naišli na „Papergirl“. Kad ih vidite, možda će zastati i baš vama pokloniti umetnički rad srolan u smotuljak papira.

Ovu akciju drugu godinu za redom organizuje udruženje „Kolaž kolektiv“ koje pokušava da poveže umetnike i kreativce sa publikom. Izložba radova koji će biti deljeni po gradu otvorena je od 25. oktobra 2013. godine od 19:00h u Bike info centru (BIC) u Skender Begovoj ulici broj 15.

Izložba će trajati do 28. oktobra 2013. godine nakon čega će od srede 29. oktobra, „Papergirl“ krenuti biciklom kroz grad u susret slučajnim prolaznicima i deliti im umetničke radove sa izložbe.

Papergirl u akciji

Oko 200 originalnih radova je u okviru otvorenog poziva stiglo iz cele Srbije i publika će imati prilike da ih vidi i upozna se sa autorima na izložbi od 25. do 28. oktobra.

„Nakon toga krećemo u distribuciju gradom a sve smotuljke koje poklanjamo prolaznicima su originalni radovi. Nismo vršili selekciju, kopirali ih niti bilo šta menjali jer želimo da umetnost u svom originalnom obliku stigne u ruke slučajnih prolaznika i tako im ulepša dan.“, kaže Radila Jeremić, koordinatorka projekta.

„Pepergirl“ je umetnički projekat koji je još 2006. godine pokrenut u Berlinu kao odgovor na pooštravanje zakona po kojem se lepljenje plakata izjednačava sa crtanjem grafita. Izvodeći umetnost na ulicu, projekat se sastoji iz otvorenog poziva za dostavu radova, izložbe, radionica i distribucije umetničkih radova, pristiglih poštom od autora iz cele zemlje. Radovi se urolani u smotuljke na biciklima dele slučajnim prolaznicima u stilu „paperboy“ raznosača novina u Americi.

Pročitajte i ovo...