Home VestiEkonomija AS osiguranje isplatilo rekordnu odštetnu sumu u 2013.

AS osiguranje isplatilo rekordnu odštetnu sumu u 2013.

by bifadmin

Potpunom isplatom iznosa od 57.000.000 dinara, AS neživotno osiguranje a.d.o. isplatilo je firmi FIMAS iz Beograda najveći odštetni iznos koju je jedno osiguravajuće društvo zabeležilo tokom 2013. godine u Srbiji.

Od nastanka nezgode u julu, za samo mesec dana, započeta je isplata da bi se proces isplate čitave osigurane sume okončao oktobarskim potpisivanjem konačnog poravnanja između AS neživotnog osiguranja i firme FIMAS.

gasenje pozara

Pokazatelji NBS idu u prilog tezi da su osiguranici svesni rizika od požara. Struktura premije u prvom polugodištu 2013. blago je promenjena u poređenju sa strukturom u istom periodu 2012. godine s obzirom na to da osiguranje imovine od požara i drugih opasnosti i ostala osiguranja imovine – imovinska osiguranja beleže najveće učešće u ukupnoj premiji sa 28,2%, a zatim slede osiguranje od odgovornosti zbog upotrebe motornih vozila sa 27,9%, životna osiguranja sa 17,8% i osiguranje motornih vozila – kasko sa 10,1%

Požar u firmi FIMAS je u julu nastao zbog neispravnih električnih instalacija u objektu. Vatra je najpre izbila na krovu zgrade u ulici Dunavska 15, nakon čega je zahvatila površinu od oko 1.000m² skladišta i tom prilikom su potpuno uništene zalihe ugostiteljske opreme, koje su se nalazile unutar objekta. Intervencijom čak 45 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila, požar je bio prvo lokalizovan, a onda i ugašen. U nezgodi, na sreću, nije bilo ljudskih žrtava.

Pročitajte i ovo...