Home VestiIT i nauka Kako postati IT profesionalac

Kako postati IT profesionalac

by bifadmin

O tome kako postati pravi profesionalac u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT) i koja konkretna znanja i veštine mladi stručnjaci treba da savladaju da bi mogli da se zaposle u liderskim ICT kompanijama u Srbiji, studentima i diplomcima tehničkih fakulteta objasniće stručnjaci iz kompanije Aseko SEE (Asseco SEE), regionalnog ICT lidera, na Sajmu poslova Job Fair 13, koji je počeo danas u Beogradu. Aseko SEE, kao Zlatni pokrovitelj, tradicionalno je podržao održavanje Sajma, a ove godine je po prvi put najavio i održavanje dana Asseco Journey za mlade stručnjake u svom sedištu u Beogradu, koji će imati prilike da se bliže upoznaju sa kompanijom i zanimanjima u IT industriji.

it profesionalac

„Aseko SEE, kao lider u oblasti ICT čija softverska rešenja pokreću čitavu domaću finansijsku industriju, od banaka, preko velikih preduzeća, do državnih institucija, smatra da je njegova obaveza da pokreće i podržava društveno korisne akcije, kao što je JobFair“, izjavio je Miodrag Mirčetić, predsednik UO Aseko SEE Srbija (Asseco SEE) i dodao da „Srbija ima kvalitetne kadrove u tehničkim naukama, ali da bi se ta dobra osnova produbila – neophodna im je praksa u realnim uslovima i mentorski rad sa iskusnim profesionalcima. U kontaktu sa studentima na Sajmu, Aseko će im pomoći da unaprede svoju početnu poziciju u predstavljanju potencijalnim poslodavcima.“

„Mi zagovaramo proaktivan pristup domaće privrede prema studentima tehničkih fakulteta, pošto je reč o profesijama koje su veoma tražene i van granica naše zemlje. Briga svih članova društva, a pogotovo privrednih subjekata u tako dinamičnoj i rastućoj oblasti kao što su informacione tehnologije, treba da bude upravo kako da se ti mladi ljudi zadrže u Srbiji. Asseco SEE, 14. novembra ove godine, organizuje Asseco Journey i otvara vrata za sve ambiciozne i ICT pasionirane studente. Namera nam je da im ponudimo nezaboravno IT iskustvo koje će im približiti život i rad u našoj kompaniji i da ih uverimo da je i u Srbiji, u IT oblasti, uspeh moguć“, izjavila je Slađana Milenković, HR menadžer Aseko SEE.

Pročitajte i ovo...