Home VestiBiznis & Finansije Prvo lanac kafea pa proizvodni pogon belgijskog vafla?

Prvo lanac kafea pa proizvodni pogon belgijskog vafla?

by bifadmin

Specijalizovani Augustin Waffle & Ice bar od danas svoje originalne vafle nudi Beograđanima u okviru TC Delta City i na taj način predstavlja proširenje njihove prepoznatljive ponude. Svečanom otvaranju su prisustvovali Alain Kundycki, ambasador Kraljevine Belgije, vlasnik brenda „Les gaufres d’ Augustin“ Augustin Pifer iz Belgije, kao i Vladimir Todorović, suvlasnik i partner u hotelu BAH u kome se nalazi drugo prodajno mesto Avgustin bara.

Todorović je rekao da je prva faza njihovog projekta već započela i da se nada da će nastaviti sa širenjem maloprodajne mreže kroz saradnju sa malim porodičnim biznisima, a da se u okviru druge faze, čiji se početak očekuje već u drugoj polovini naredne 2014. godine,  planira pokretanje fabrike i manjeg proizvodnog pogona u Srbiji. „Prepoznajemo značajan izvozni potencijal s obzirom da proizvodnja trenutno postoji samo u dve evropske zemlje, a geografski položaj Srbije značajno doprinosi izvozu u zemlje Istočne Evrope“, izjavio je Todorović. Stoga bi otvaranje fabrike „Avgustin“ u Srbiji mogao da  predstavlja značajan ekonomski potencijal.

belgian-waffles-1

Liješki Vafli, koje su ime dobile po gradu Liježu iz koga potiču, postoje od 1950. godine i sinonim su za belgijske vafle. Avgustin je brend koji je postao uspešan i poznat u celom svetu nakon 70-ih i 80-ih godina kada svoje proizvode od prirodnih sastojaka, belgijsku čokoladu, praline, vafle i pivo, počinje da izvozi u inostranstvo.

Pročitajte i ovo...