Home VestiEkonomija Savet stranih investitora izabrao novo rukovodstvo

Savet stranih investitora izabrao novo rukovodstvo

by bifadmin

Frederik Kuen, predsednik Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke Srbija, izabran je za predsednika Upravnog odbora Saveta stranih investitora na redovnoj godišnjoj sednici Skupštine održanoj danas. Kuen je ponovo izabran nakon odluke Saveta da bude imenovan na tu funkciju početkom septembra, kada je nasledio bivšeg predsednika Kostina Borka.

Frederik

Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora, je izabran za potpredsednika Saveta u funkciji zamenika predsednika Saveta. Srđan Lazović, direktor za korporativne i regulatorne poslove za CEFTA region u kompaniji Britiš Ameriken Tobako JIE, izabran je za potpredsednika Saveta u funkciji portparola udruženja.

Ostali članovi Upravnog odbora su: generalni direktor Karlzberga za Srbija Grupu i jugoistočnu Evropu Gabor Bekefi, generalni direktor Delez Srbija Džon Kiricis, generalni direktor Fiat automobili Srbija Antonio Ćezare Ferara, generalni direktor Lafarž Srbija Dimitrije Knjeginjić, regionalni direktor Nestle Adriatik Ansgar Borneman i komercijalni direktor Pepsika za zapadni Balkan Mihalis Orfanoudakis.

Reizabrani predsednik Saveta Frederik Kuen, predstavio je tim koji će voditi Udruženje naredne dve godine i istakao da će Savet nastaviti da se zalaže za unapređenje poslovnog okruženja, bolje sprovođenje zakona i pojednostavljenje administrativnog okvira. On je naglasio da će ,,nova uprava odlučno raditi na sprovođenju preporuka Saveta kako bi unapredili uslove poslovanja i podigli konkurentnost srpskog tržišta”.

Pročitajte i ovo...