Home VestiBiznis & Finansije EPS: Očitavanje januarske potrošnje od 1. do 5. februara pod duplom kontrolom

EPS: Očitavanje januarske potrošnje od 1. do 5. februara pod duplom kontrolom

by bifadmin

„Elektroprivreda Srbije“ će početi očitavanje brojila za januarsku potrošnju 1. februara i okončati 5. februara, navodi se u saopštenju, i mole kupci da omoguće pristup mernim mestima čitačima iz distribucija kako bi čitači upisali tačno stanje na brojilima. Ako u periodu očitavanja kupci budu odsutni, očitano stanje mogu da jave na broj telefona u distribuciji kojoj pripadaju navodi se u uputstvu.

 

Kupci, kao i do sada, imaju mogućnost da sami zapišu datum očitavanja, stanje više i niže tarife, a kada im stigne račun mogu da uporede te podatke i uvere se u tačnost očitavanja. Iznos kilovat-sati potrošenih tokom januara u višoj ili nižoj tarifi je razlika između starog i novog stanja na brojčanicima više i niže tarife. Potom se iznos potrošenih kilovat-sati raspoređuje po zonama u skladu sa tarifnim sistemom koji je propisala Agencija za energetiku.

Broilo_ocitavanje_00

Januarska očitavanja biće pod duplom kontrolom i već su spremne dodatne kontrolorske ekipe u distribucijama. Sve pristigle reklamacije na decembarski račun EPS će obraditi i svaki kupac kod koga se utvrdi da je došlo do greške biće obeštećen. „Elektroprivreda Srbije“ ističe da su kupci na prvom mestu i da će učiniti sve da se otkloni i najmanja sumnja u tačnost računa.

Pročitajte i ovo...