Home Posle 5 Nova prevara: Kome „Skajp egzorcizam“ puni džepove

Nova prevara: Kome „Skajp egzorcizam“ puni džepove

by bifadmin

Na ubrzan razvoj tehnologije reagovalo je celokupno društvo, a mnogi su u njemu videli i način za dodatnu zaradu, posebno pripradnici onih grana privrede koje su donekle u sivoj zoni. U SAD se tako pojavio „Skajp egzorcizam“ – isterivanje đavola preko interneta. U zemlji u kojoj 57% nacije veruje u đavole i demone ne čudi podatak da neko pokušava da iskoristi ljude sa ovim uverenjima i da pri tome fino popuni svoj novčanik.

Evangelistički sveštenik Bob Larson ovu uslugu reklamira i na televiziji i na internetu i tvrdi da uspešno „leči“ zaposednute ljude. Njegov slogan je „Ovo je vaša šansa da se pokajete u udobnosti sopstvenog doma“.

egzorcista

Da ova priča bude još nadrealnija potrudilo se jedno drugo svešteno lice, direktor Međunarodne katoličke asocijacije egzorcista, koji tvrdi da je „osobu koju je zaposeo đavo nemoguće naterati da sedi ispred kompjutera… ta osoba bi verovatno kompjuter iščupala iz zida i uništila“, i da je zato lečenje preko Skajpa gotovo nemoguće. On takođe pominje i važnost dodira krstom i prskanje svetom vodicom pri lečenju.

Međutim, ovakve i slične prevare šire se internetom velikom brzinom, i to ne samo među hrišćanskim vernicima, već i među Jevrejima. U Americi se dijagnoza naplaćuje 50 dolara, i od „pacijenta“ se uzimaju detaljni lični podaci, što se kasnije može ispostaviti i kao opasno. Postoje i onlajn kursevi za samoegzorcizam, koji koštaju oko 30 dolara za početnike.
Izvor: www.vocativ.com

Pročitajte i ovo...