Home VestiBiznis & Finansije AXA Grupa: Stabilan rast na svim poljima

AXA Grupa: Stabilan rast na svim poljima

by bifadmin

Ukupni prihodi AXA Grupe, jedne od vodećih svetskih osiguravajućih kompanija, koja u Srbiji posluje preko AXA Osiguranja, u 2013. godini dostigli su 91,2 milijarde evra, objavljeno je danas na konferenciji za novinare u sedištu kompanije u Parizu. Neto dobit kompanije u prošloj godini porasla je za 14 odsto u odnosu na godinu pre i iznosi 4,5 milijardi evra, pa je Bord direktora predložio povećanje dividende po akciji za 13 odsto u poređenju sa 2012. godinom.

AXA-Group

U oblasti osiguranja života i štednje AXA Grupa ostvarila je premiju od 55,3 milijarde evra, što je za 2 odsto više nego na kraju 2012. godine. Dobro poslovanje u neživotnim osiguranjima potvrđuje ostvarenih 28,8 milijardi evra premije, što je takođe 2 odsto više nego godinu dana ranije. Uspešnu poslovnu godinu AXA Grupa zaokružila je porastom od 8 odsto u upravljanju imovinom.

Od kraja 2010. godine AXA Grupa posluje u Srbiji. U prošloj godini AXA Osiguranje je sa rastom premije od 97 odsto postalo najbrže rastuća osiguravajuća kuća na tržištu, a u istom periodu kompanija je proširila svoje prisustvo u zemlji otvarajući nova prodajna mesta i povećavajući broj zaposlenih kojih sada ima preko 170.

Pročitajte i ovo...