Home VestiEkonomija Ericsson i Philips omogućavaju mobilni internet kroz ulično osvetljenje

Ericsson i Philips omogućavaju mobilni internet kroz ulično osvetljenje

by bifadmin

Kompanije Ericsson i Philips objavile su na Mobile World Kongresu u Barseloni, da pokreću inicijativu koja će doneti do sada potpuno neviđen nivo pokrivenosti mobilnim širokopojasnim mrežama, koji će biti sproveden kroz uličnu LED rasvetu. Ovo partnerstvo bi trebalo da reši dva velika izazova sa kojima se danas susreću moderne metropole – viši kvalitet mrežnih performansi u gusto naseljenim gradovima, kao i kvalitetnije i energetski efikasno ulično osvetljenje.

erikson filips

Ericsson i Philips će iskoristiti benefite mobilne konekcije i LED osvetljenja, i omogućiti gradovima da ponude mesto na umreženim stubovima ulične rasvete mobilnim operatorima za pružanje mobilne širokopojasne konekcije. Philips će u svoju ponudu uvrstiti LED uličnu rasvetu, koja će imati integrisanu mobilnu telekomunikacionu opremu kompanije Ericsson. Mobilni operatori moći će da zakupe prostor na stubovima ulične rasvete i time da dobiju priliku da povećaju pokrivenost i kapacitet svoje mreže, što će omogućiti korišćenje naprednih mobilnih servisa.

Hans Vestberg, predsednik i direktor kompanije Ericsson izjavio je: „Ovo je dobro rešenje koje prikazuje kako ICT partnerstva mogu da reše izazove urbanizacije. Populacija u gradovima raste neverovatno, čak 7.500 novih stanovnika po jednom satu. Naša istraživanja pokazuju da je internet konekcija jedan od pet glavnih faktora zadovoljstva života u gradovima. Upravo ovakvo inovativno rešenje će omogućiti ljudima da uspeju u umreženom društvu“.

Pročitajte i ovo...