Home Vesti Održan IDC Big Data & Business Analytics Forum

Održan IDC Big Data & Business Analytics Forum

by bifadmin

U organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics i partnera Poslovna inteligencija, SAS Adriatic Region i Ernst & Young u beogradskom hotelu Hyatt Regency Beograd završena je 2. po redu Big Data & Business Analytics Forum konferencija, na kojoj je prisustvovalo stotinjak krajnjih korisnika, ponuđača usluga i predstavnika medija. Na konferenciji su detaljno obrađene teme poput upravljanja korporativnim informacijama, pristupa objedinjenim informacijama, skladištenja i sigurnosti velikih količina podataka.

idc

Forum je otvorio analitičar Mario Meir-Huber, iz IDC-eve kancelarije u Beču, na temu definisanja Big Data pojma te prikaza uspešnih studija slučaja i pripadajućih statistika. U ime kompanije Poslovna inteligencija interesantnu prezentaciju pružila je Mina Mićanović, direktorka Poslovne Inteligencije u Beogradu, koja se osvrnula na više istraživačkih, razvojnih i korisničkih projekata vezanih uz Big Data korišćenje i analitiku u Hrvatskoj i Evropi. Boštjan Kožuh, Manager za informatički menadžment iz kompanije SAS Adriatic Region, fokusirao se na to kako kompanije treba da preispitaju svoju strategiju podataka i krenu dalje od tradicionalne poslovne inteligencije prema sveprisutnoj analitici. Predposlednje predavanje bilo je od strane Grega Nakosa, Senior menadžera iz kompanije Ernst & Young koji je istakao mišljenje svojih klijenata, te dao niz ideja o tome kako analizirati podatke i stvoriti vrednost dajući pogled na budućnost kompanija sa Intelligence Architecture. Poslednja prezentacija na konferenciji držana je od strane nezavisnog govornika Igora Strmečkog iz kompanije Simulus Grupa iz Zagreba pod nazivom Da li ste spremni za eksploziju podataka?


Konferencija je završena zanimljivom diskusijom na kojoj su svoje viđenje trenutnog stanja na domaćem informatičkom tržištu izložili predstavnici regionalnih i globalnih IT kompanija. Na diskusiji okruglog stola učestvovali su u ulozi moderatora Igor Stmečki, Mario Meir Huber iz IDC Austria, Mina MIćanović iz Poslovne inteligencije, Boštjan Kožuh iz kompanije SAS Adriatic Region te Greg Nakos iz Ernst&Younga.

Pročitajte i ovo...