Home VestiEkonomija Direktor Siemens-a kritikovan zbog posete Moskvi, druge kompanije ga podržavaju

Direktor Siemens-a kritikovan zbog posete Moskvi, druge kompanije ga podržavaju

by bifadmin

Izvršni direktor Siemens AG Džo Kajzer doživeo je žestoke kritike od strane nemačkih vlasti zbog svog prošlonedeljnog puta u Moskvu i susreta sa Vladimirom Putinom.

putin

Sukob oko sastanka Kajsera sa predsednikom Rusije naglasio je razlike u pristupu razrešenju „ukrajinske situacije“ unutar same Nemačke. Dok administracija kancelarke Merkel oštro kritikuje poslovne razgovore rukovodećeg velike domaće kompanije sa Putinom, s druge strane veliki broj uglednih nemačkih privrednika i korporativnih lidera i dalje vide Rusiju kao snažnog ekonomskog partnera, prenosi portal Bloomberg.

Evropska unija i SAD traže kaznu za Rusiju zbog aneksije Krima. „Mi ne želimo uvođenje ekonomskih sankcija, ali moramo da pokažemo ruskom predsedniku da ne prihvatamo trenutni razvoj situacije. Zbog toga smatrama da je poseta Kajzera Moskvi u ovom trenutku bila neprimerena“; izjavio je juče potpredsednik nemačke vlade i ministar ekonomije i energetike Zigmar Gabrijel. Od svih članica EU Nemačka je najveći trgovinski partner Rusije, Zbog takvog odnosa i mogućeg gubitka zbog eventualnog uvođenja ekonomskih sankcija Ruskoj Federaciji rukovodstva velikih nemačkih kompanija Adidas, ThyssenKrupp i Deutsche Post otvoreno su se usprotivili politici sankcija.

Pročitajte i ovo...