Home VestiEkonomija eBay će vratiti oko 9 milijardi dolara u SAD

eBay će vratiti oko 9 milijardi dolara u SAD

by bifadmin

Lider u oblasti onlajn trgovine, američki eBay je saopštio danas da će vratiti u Sjedinjene Države skoro devet milijardi dolara sa of-šor računa. Ovim potezom, kažu predstavnici kompanije, biće povećan raspoloživ fond za eventualne buduće akvizicije u zemlji, uprkos plaćanju poreza u vsiini od oko tri milijarde dolara.

online-banking

„Koliko se sećam, 10 ili 11 akvizicija od poslednjih 15 napravili smo u SAD i ovaj „svež“ novac dobro će nam doći u našoj politici ekspanzije“, najavio je predsednik UO kompanije eBay Džon Donahju. Kompanija je najavila ovu repatrijaciju novca po objavljivanju finansijskih rezultata za prvi kvartal 2014: prihod je porastao za 14% na godišnjem nivou i iznosi 4,3 milijarde dolara.
Ipak, nakon redovnog oporezivanja, ali i oporezivanja povraćenog novac u zemlju, kompanija će zapravo biti na gubitku od čak 2,3 milijarde dolara u istom kvartalu. Takođe su saopštene i nešto slabije prognoze za naredni tromesečni period što je doprinelu padu vrednosti akcija kompanije za 4,5% u nepsorednom berzanskom trgovanju.

Pročitajte i ovo...