Home VestiEkonomija Henkel Srbija otvorio skadište vredno 4 miliona evra

Henkel Srbija otvorio skadište vredno 4 miliona evra

by bifadmin

Kompanija Henkel Srbija otvorila je novo skladište u okviru svoje fabrike u Kruševcu, što je investicija vredna više od četiri miliona evra. Novo skladište je namenjeno regionalnom poslovanju sektora Deterdženti i kućna hemija koje svoje proizvode plasira na 20 regionalnih i evropskih tržišta.

Novo skladiste Henkel Srbija

“Veoma sam ponosan na izgradnju novog, partnerskog odnosa sa kompanijama koje su aktivni učesnici u društvenom životu lokalne zajednice. Drago mi je što rukovodstvo svetski poznate kompanije Henkel želi da nastavi da unapređuje poslovanje u Kruševcu. Borba za nova radna mesta je prioritet državne i lokalne politike i nadam se da će ovo biti samo jedan od koraka ka tom cilju”, izjavio je tom prilikom Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca.

Kristof Til, predsednik kompanije Henkel Srbija, podsetio je prisutne da je Henkel prošle godine pokrenuo proizvodnju novog proizvoda, Bref Duo Stick, čime je fabrika u Kruševcu dobila globalni značaj s obzirom na to da se taj proizvod proizvodi samo u Srbiji: “Imajući u vidu da već snabdevamo više od 55 miliona potrošača u regionu i Evropskoj uniji, kao i da izvozimo Henkelove brendove u 20 zemalja, jasno je koliki je značaj novog skladišta za naše poslovanje. Prošle godine počeli smo novi ciklus investicija, a ovaj magacin predstavlja još jedan korak u tom smeru.” Novo skladište je investicija vredna više od četiri miliona evra, prostire se na oko 8.500 kvadratnih metara i ima kapacitet za skladištenje 8.600 paleta.

Pročitajte i ovo...