Home Posle 5 Prodaje se “Drakulin zamak”

Prodaje se “Drakulin zamak”

by bifadmin

Zamak Bran poznat kao “Drakulin zamak”, ponuđen je na prodaju, ali na formiranje (niže) cene verovatno će uticati činjenica da Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula, nikada zapravo nije živeo ovde.

Izgradnja Brana započeta je 1377. godine na bradašcetu koje deli Vlašku i Transilvaniju a završena je 1388. Jedina veza koju je zamak imao sa “Drakulom” je to što je početkom 15. veka bio u vlasništvu Cepešovog dede kneza Mirče Starijeg, međutim postoje i neke, za sada nedokazane, tvrdnje istoričara da je Vlad Cepeš proveo dva meseca u ovom zamku u kućnom pritvoru. Osim toga, mnogi misle da je Brem Stoker kada je pisao Drakulu u glavi imao baš ovaj zamak, koji svojom izolovanošću zaista pomalo izgleda da je iz neke horor priče.

bran zamak

Zamak, koji ima 57 soba, već nekoliko puta je bio na aukciji ali nikada nije postigao zadovoljavajuću cenu. Bran inače godišnje poseti oko 560.000 turista, tako da se ova investicija ne mora nužno podvesti pod puko trošenje sredstava, već može biti i dobro ulaganje u budućnost.
Izvor: huffingtonpost.com

Pročitajte i ovo...