Home VestiIT i nauka Kompanija Siemens na IX CIRED-u

Kompanija Siemens na IX CIRED-u

by bifadmin

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd učestvuje na Savetovanju o elektrodistributivnim mrežama Srbije koje se ove godine održava od 22. do 26. septembra 2014. godine u Vrnjačkoj Banji. Siemens je i zlatni sponzor Savetovanja koje se organizuje već deveti put, a na ovogodišnjem CIRED-u, kompanija je prezentovala Integrisana rešenja za distribuciju električne energije od srednjeg napona do utičnice.

„Kompanija Siemens nudi kompletan lanac za snabdevanje energijom, od proizvodnje, prenosa i distribucije, do potrošnje električne energije. Naš cilj je da proizvodi budu primenljivi, bezbedni i efikasni u pogledu troškova, a klijenti zadovoljni. Integrisana rešenja za distribuciju električne energije donose upravo to, efikasnu i ekonomičnu distribuciju, optimizaciju potrošnje zahvaljujući efikasnim sistemima upravljanja i praćenja tokova energije, kao i visok stepen bezbednosti uslovljen sveobuhvatnom ponudom zaštitnih uređaja i tipski testiranim niskonaponskim postrojenjima“, rekao je Srdan Srdanović, direktor divizija Niski i srednji napon i pametne mreže u okviru kompanije Siemens d.o.o. Beograd.

Power Matrix

Kao i prethodnih godina, kompanija Siemens je i na ovogodišnjem savetovanju predstavila svoj portofolio, a za sve učesnike konferencije organizovan je i tradicionalni Siemens Beer Fest. Pored izložbe i učešća u redovnom programu konferencije, kompanija je ove godine svim zainteresovanim učesnicima pružila mogućnost učestvovanja u promotivnom takmičenju u Power Matrix igrici, online simulaciji energetske matrice koju je razvio Siemens.

Organizator Savetovanja je Nacionalni komitet CIRED Srbije u saradnji sa nacionalnim komitetima Crne Gore i Rumunije i drugim komitetima, kompanijama i stručnjacima iz ostalih zemalja regiona. Savetovanje CIRED održava se periodično svake dve godine od 1998, i regionalnog je karaktera, a svrha je da se radi na povećanju poslovne sposobnosti, veština i znanja onih koji učestvuju u aktivnostima CIRED-a.

Pročitajte i ovo...