Home VestiIT i nauka Oprobajte se u ulozi energetskog menadžera u igrici Power Matrix

Oprobajte se u ulozi energetskog menadžera u igrici Power Matrix

by bifadmin

Da li možete da zamislite da sa nekoliko klikova mišem rukovodite električnom energijom čitavog grada? Kompanija Siemens razvila je besplatnu online igricu koja donosi tu mogućnost, a čiji je cilj da korisnik razvije gradski sistem održive energije. Ova simulacija, pod imenom Power Matrix, ima za cilj stvaranje strategije za bolje razumevanje mehanizama i pravila energetskog tržišta kao i uvid u interakciju između različitih vrsta energija i energetskih mreža. Ukoliko ste voljni da testirate svoje sposobnosti u rukovođenju energetskim sistemom virtuelnog grada gde njegov razvoj zavisi od načina na koji koristite izvore energije, Power Matrix je pravi izazov.

Igrica nije namenjena samo ekspertima ili iskusnim online gejmerima, već prvenstveno delu javnosti koji je zainteresovan za ovu temu. Igrač preuzima ulogu energetskog menadžera u jednoj ruralnoj oblasti, i njegov zadatak je doprinos razvoju grada stvaranjem inteligentnog energetskog sistema, i obezbeđivanje stabilnog snabdevanja električnom energijom. Mogući izvori energije podrazumevaju konvencionalne tehnologije, kao i one obnovljive, poput sunčeve ili energije vetra. Što je veća energetska raznovrsnost, vaš grad se razvija brže. Igračima je omogućeno i prikupljanje bonus poena, ako, na primer, investiraju u istraživanja i dalji razvoj. Naravno, dok razvijaju svoj grad, igrači moraju da vode računa o raspoloživom budžetu, kako bi se obezbedilo održivo i efikasno korišćenje resursa.

powermatrix_game_wallpaper_13

“Proizvodnja i distribucija energije u današnjem vremenu zavisi od velikog broja trenutnih faktora koji su međusobno povezani. Siemens je napravio lako razumljivu igricu koja oslikava energetsko tržište budućnosti i koja ukazuje na neka od kompleksnih pitanja u oblasti energetike, ali na jasan, lako razumljiv i zabavan način“, ističe Jovana Žuržin, rukovodilac Korporativnih komunikacija u kompaniji Siemens d.o.o. Beograd, opisujući Power Matrix igricu.

Promotivno takmičenje u Power Matrix igrici održano je na tradicionalnom Savetovanju o elektrodistributivnim mrežama (CIRED) koje se ove godine od 22. do 26. septembra održava u Vrnjačkoj Banji. Na štandu kompanije Siemens d.o.o Beograd, svi zainteresovani dobili su mogućnost da se oprobaju u upravljanju energetskim resursima i na zanimljiv način upoznaju sa mehanizmima i rešenjima energetskih sistema budućnosti. Tokom trajanja konferencije Siemens je imao 150 igrača, a najuspešniji energetski menadžer je osvojio tablet.

Da bi ste besplatno testirali svoje veštine u energetskom menadžmentu, isprobajte Power Matrix igricu na sledećem linku: http://www.powermatrixgame.com

Pročitajte i ovo...