Home VestiBiznis & Finansije Fond za razvoj nastavio sa odobravanjem kredita privredi

Fond za razvoj nastavio sa odobravanjem kredita privredi

by bifadmin

Upravni odbor Fonda za razvoj je na današnjoj sednici odobrio kredite u vrednosti od 181.500.000 dinara. Krediti koji su odobreni po osnovu Programa za 2014. godinu, namenjeni su preduzetnicima i pravnim licima i mogu se koristiti za investicije i trajna obrtna sredstva, kao i za početak poslovanja (start ap krediti).

Upravni odbor je takođe odobrio 16 reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita.
Odobreno je i 17 dugoročnih kredita u ukupnom iznosu od 88.510.000 dinara za privredne subjekte u poplavljenim područjima.

Kako bi nastavila sa podrškom privrednim subjektima, Vlada Srbije je tokom leta opredelila pet milijardi dinara za programe kreditiranja privrede u 2014. godini. Takođe je opredeljena milijarda dinara za privredne subjekte sa poplavljenih područja.
Ova sredstva su namenjena domaćoj privredi i mogu se koristi za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti zapošljavanju: rekonstrukcija postojećih ili izgradnja novih objekata, modernizacija proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima u poslu ili nezaposlenima koji se okreću preduzetništvu.
obrazovanje privreda
Krediti Fonda za razvoj se odobravaju po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate. Konkurs je otvoren tokom čitave godine, a Upravni odbor će se sastajati češće, kao bi efikasno razmotrio sve zahteve.

Pročitajte i ovo...