Home VestiIT i nauka Siemens na konferenciji Elektrane 2014

Siemens na konferenciji Elektrane 2014

by bifadmin

Kompanija Siemens učestvovala je na Međunarodnoj konferenciji Elektrane 2014, koja se pod nazivom “Energetski resursi, energetska efikasnost, ekološki i eksploatacioni aspekti rada elektrana“, tradicionalno održava na Zlatiboru.

Siemens je na konferenciji predstavio najnovija rešenja iz oblasti proizvodnih tehnologija i opreme za postrojenja elektrana, koja rešavaju neke od aktuelnih problema i doprinose optimizaciji troškova i povećanju efikasnosti u okviru sistema proizvodnje. Simensova Divizija Power and Gas nudi širok spektar proizvoda i rešenja za stvaranje električne energije uz štednju izvora i usklađenost sa prirodnim okruženjem, koristeći fosilna ili obnovljiva goriva za efikasnu proizvodnju energije i pouzdan transport nafte i gasa.

publika

Konferencija koju već nekoliko godina organizuje Društvo termičara Srbije okuplja istraživače, eksperte, inženjere i zvanične predstavnike nadležnih institucija, i privrednih organizacija. Cilj je da se razmene znanja, iskustva i zajednički da doprinos rešavanju problema vezanih za podizanje pouzdanosti, raspoloživosti, energetske efikasnosti elektrana, da bi se što spremnije ušlo u otvorenu međunarodnu tržišnu konkurenciju, poštujući koncept održivog razvoja energetike.

Konferencija Elektrane 2014 održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Pročitajte i ovo...